2 Februari 2023 Khamis - Program CSR Politeknik Melaka di Pusat Konservasi & Penerangan Penyu, Padang Kemunting, Masjid Tanah, Melaka telah diadakan dengan kerjasama Jabatan Hal Ehwal & Pembangunan Pelajar (JHEPP), Sukarelawan Majlis Perwakilan Pelajar (MPP) serta Siswa Siswi Baharu Sesi II 2022/2023.

Objektif Program :

1) MPP dan Siswa Siswi Baharu berpeluang menjalankan aktiviti sukarelawan bersama komuniti khusus kepada kelestarian penyu.

2) Dapat melaksanakan pelbagai aktiviti CSR iaitu membersihkan kolam penyu & kawasan sekitar serta mengeluarkan telur penyu yang rosak dan yang telah menetas dari lubang penetasan.

3) Dapat mempromosikan Politeknik Melaka dikalangan komuniti setempat sebagai IPTA yang berasaskan Pendidikan dan Latihan, Teknikal dan Vokasional (TVET).