27 OKT - 02 NOV 2022 - Satu Program Penjana KPT-PACE yang bertajuk Certified Shield Metal ARC Welding (SMAW) 3G telah berlangsung di  Universiti Kolej Terengganu Advanced Technical Institute (TATIUC) , Teluk Kalong, Kemaman, Terengganu.

Seramai 22 orang pelajar Jabatan Kejuruteraan Mekanikal telah dipilih bagi mengikuti Kursus Persijilan Profesional Kimpalan Arka selama 7 hari.

Program ini adalah Anjuran Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan CISEC, Politeknik Melaka.

Turut bersama ialah 2 orang Pensyarah Pengiring memantau para pelajar sepanjang program berjalan iaitu En Arman bin Md.Said dan En Mohd. Ambri bin Asis.

Majlis Penutup disempurnakan oleh Timbalan Pengarah II Politeknik Melaka, Ts. Abd.Halim bin Mahat.