Politeknik Melaka, 21 September 2022 – Jabatan Kejuruteraan Mekanikal, Politeknik Melaka telah menganjurkan bengkel Penjajaran Dublin Profile Kepada Program Pengajian Bidang Kejuruteraan Mekanikal pada 21 September 2022 (Rabu) di bilik Mesyuarat CISEC Politeknik Melaka. Penceramah jemputan adalah Ir. Dr. Norazhar bin Abu Bakar Faculty Of Electrical Engineering dari Universiti Teknikal Malaysia Melaka.

Semua pensyarah dari Jabatan Kejuruteraaan Mekanikal terlibat dalam bengkel ini yang mana penceramah telah memulakan sesi Pengenalan Engineering Technician Education Programme Accreditation Standard. Seterusnya Perlaksanaan Knowledge Profile (DK) serta Perlaksanaan Well Define Problem Solving (DP) dan terakhir adalah Perlaksanaan Well Define Engineering Activities (NA).

Semoga segala maklumat yang dikongsikan kepada pensyarah JKM dapatlah dijadikan panduan untuk Penjajaran Dublin Profile Kepada Program Pengajian Bidang Kejuruteraan Mekanikal.